Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Combinatie vloer

Combinatie vloer

  • Vloeren
Combinatie vloer

Ook: balken- en broodjesvloer, PS-isolatievloer, staltonvloer, vaak combinatievloer systeemvloer. Een broodjesvloer is een die bestaat uit prefab voorgespannen betonnen liggers met daartussen meestal polystyreen vulblokken en is voorzien van een druklaag.

De verschillende benamingen voor dit type systeemvloer verwijzen naar verschillende technieken of methoden. Combinatievloeren worden ook als renovatievloer toegepast.

Broodjesvloer in bestaande woning

De vulblokken (“broodjes”) zijn van lichtbeton, polystyreen (EPS) of gebakken klei (foto’s hieronder), d.w.z. goedkope, eenvoudige, handzame, lichtgewicht broodjes. De geïsoleerde polystyreen combinatievloer is geschikt voor toepassing boven kruipruimten. Voor toepassing boven kelders of voor verdiepingen wordt de uitvoering met vulelementen van lichtbeton of gebakken klei toegepast. Voordeel van de variant met gebakken klei is dat deze gemakkelijk gepleisterd kan worden.

De warmteweerstand (Rc-waarde) varieert van 2,5 tot 6,5 afhankelijk van de soort en de dikte van de broodjes.

Waarom een kruipruimte isoleren?

Hoe kun je best je kruipruimte isoleren?

Combinatievloer detail

Op de broodjesvloer wordt een bouwstaalmat gelegd die als wapening dient voor het daarop te storten beton (de druklaag), tot zo’n 3 à 4 cm boven de balklaag en minimaal 4 cm boven het polystyreen reiken. Denk aan het extra gewicht dat op de muren drukt waarin de balken gelegd/gestoken worden (8 tot 10 cm oplegging). Resultaat is een dragende vloer.

De term combinatievloer duidt op de combinatie van omgekeerde betonnen T-balken en broodjes.
Voor het configureren van bijvoorbeeld een PS-isolatievloer of PS-combinatievloer.
De voorbeelden:
– broodjes van polystyreen
broodjes van beton
– broodjes van gebakken klei (staltonvloer en staltonpaneel; “staltonpanelen zijn geprefabriceerde vloersystemen bestaande uit naast elkaar geplaatste, voorgespannen, zelfdragende betongewelven”).
Bij de ribcassettevloer bestaat de bovenzijde van het basiselement uit voorgespannen beton met zijribben en de onderzijde van polystyreen is.
Een spaanplaat ondervloer voor parket wordt ook een broodjesvloer genoemd. Deze broodjesvloer ligt diagonaal onder de plankenvloer.

Isoleren van je kruipruimte

Welk materiaal is geschikt?

Bij Woodstock vloeren ligt de prijs van het plaatsen van een broodjesvloer rond de 100 euro exclusief btw. Wilt u een prijsopgave of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Woodstock vloeren voor een adviesgesprek. Samen met u kijken wij dan wat de beste oplossing is als nieuwe vloer in uw woning of bedrijfspand.

Bel voor het maken van een afspraak voor een bezoek aan de showroom: 06-28083528

Combinatie vloer nodig?

Woodstock isoleert gelijk de kruipruimte met schuimbeton!