Meteen naar de inhoud
Home » De beste manier van sparen

De beste manier van sparen

We zetten steeds meer geld weg op de bank tegen een al lager wordende rente. Het Nederlandse spaarmonster is niet te beteugelen. Wellicht tegen beter weten in blijven we het spaarvarken vullen. Maar hoe raakt die eigenlijk het volst?

Laagste kosten, inleggen wanneer u wilt. Beleggen met Gemak, start nu. Uw inleg elk moment aanpassen of opnemen via de website of de Centraal Beheer App. Verantwoord beleggen. Lage kosten. Met elk gewenst bedrag. Score 8,9 voor service. Altijd online inzicht.

 ‘Wanneer je de slimste persoon in de kamer bent, zit je in de verkeerde kamer’. Met andere woorden, wil je rijk worden, moet je naar het advies luisteren dat de rijken je willen geven. Als er een advies is dat de meeste rijke mensen jou kunnen geven, dan is het wel dat je van jongs af aan de juiste gewoontes moet hebben wanneer je met geld omgaat. De juiste gewoontes draag je je hele leven mee, zowel met een klein inkomen als een groot inkomen. En juist bij dat laatste maakt dat vaak het verschil tussen rijk worden of niet rijk blijven.

Rijke jongeren hebben niet alleen veel geld, ze hebben ook de gewoonte om hun geld goed te beheren. Zelfs wanneer je niet over tienduizenden euro’s beschikt, kunnen de gewoontes van rijke jongeren ook jou helpen om uiteindelijk de zon op jouw financiën te laten schijnen. En dan wordt na verloop van tijd ‘The Sky The Limit’.

Stel dat je aardig wat geld hebt opzij gezet. “Wat doen met 50000 euro spaargeld om dit geld te laten renderen?” is dan een vraag waar je graag een duidelijk antwoord op wenst.

Iedereen weet tegenwoordig dat het geen goed idee is om spaargeld op een spaarboekje te laten staan.

De reden? De inflatie ligt hoger dan de intresten op jouw spaarboekje. Hierdoor word je jaar na jaar armer.

Het feit dat je op deze pagina terechtkomt via een zoekmachine zoals Google betekent dat je niet langer passief wilt zijn. Je bent je dus bewust van het feit dat jouw 50000 euro spaarcenten meer zouden moeten kunnen opbrengen…

Hieronder krijg je een overzicht van talloze opties. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen 50000 euro beleggen zonder risico OF 50000 euro spaargeld investeren met een beetje of veel risico.

Stel dat je aardig wat geld hebt opzij gezet. “Wat doen met 50000 euro spaargeld om dit geld te laten renderen?” is dan een vraag waar je graag een duidelijk antwoord op wenst.

Iedereen weet tegenwoordig dat het geen goed idee is om spaargeld op een spaarboekje te laten staan.

De reden? De inflatie ligt hoger dan de intresten op jouw spaarboekje. Hierdoor word je jaar na jaar armer.

Het feit dat je op deze pagina terechtkomt via een zoekmachine zoals Google betekent dat je niet langer passief wilt zijn. Je bent je dus bewust van het feit dat jouw 50000 euro spaarcenten meer zouden moeten kunnen opbrengen…

Hieronder krijg je een overzicht van talloze opties. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen 50000 euro beleggen zonder risico OF 50000 euro spaargeld investeren met een beetje of veel risico.

Wat doen met 50000 euro spaargeld? Optie 1: Op zeker spelen

Geld parkeren op uw spaarboekje

Je zou kunnen beslissen om toch jouw spaarcenten te laten staan op jouw spaarboekje…

Het resultaat hiervan is dat je jaarlijks armer wordt. De inflatie is namelijk hoger dan de intrestpercentages momenteel.

De enige valide reden om toch geld te blijven parkeren op een spaarrekening is omdat je een hardcore fan bent van de ondertussen overal bekende Europese depositogarantie

Mocht een financiële instelling in gebreke blijven, genieten de deposito’s in euro of in een andere munt van een Europese lidstaat van een waarborg tot 100000 euro per klant per bank. Deze garantie geldt per persoon en per financiële instelling die is toegetreden tot de beschermingsregeling.

Met andere woorden, je krijgt een kapitaalsgarantie van 100000 euro voor centen die op jouw spaarrekening geparkeerd staan.

Zelfs indien de bank failliet gaat ben je zeker dat je jouw eerste schijf van 100000 euro terugkrijgt.

Het nadeel? Je wordt afgestraft met een belachelijk lage spaarrente… Een intrestpercentage dat zodanig laag ligt dat je eigenlijk verlies draait met een spaarboekje. Het inflatiepercentage ligt momenteel namelijk hoger dan het gemiddelde intrestpercentage op een spaarrekening.

Beleggen in goud (een klassieker sinds de oudheid)

Beleggen in goud kan op drie manieren:

 1. Aankopen van fysiek goud. Goud is een edelmetaal en je kunt het overal ter wereld omruilen voor een valuta naar keuze. Fysiek goud aankopen kan je doen op verschillende manieren:
  • Aankopen van goudbaren (variërend in gewicht van 1 gram tot 1 kilogram).
  • Beleggen in gouden munten (voorbeelden hiervan zijn Canadese Maple Leaf, de Amerikaanse Buffalo, de Oostenrijkse Philharmoniker en de Australische Kangaroo. Dit zijn allemaal gouden munten met een zuiverheidsgraad van minstens 99,9% goud).
  • Meer informatie over beleggen in fysiek goud kan je lezen op de website van de goudstandaard.
 1. Beleggen in aandelen van een goudmijn. Dit is enkel een optie voor mensen die van risico en speculatie houden. Bovendien vergt dit dagelijkse opvolging.
 2. Investeren in een goudtracker of ETF (indextracker). Dit is een beursgenoteerd beleggingsfonds dat gekoppeld is aan de waarde-evolutie van goud als edelmetaal.
  • Nadelen: je hebt geen fysiek goud in handen en er zijn vaak verdoken kosten mee gemoeid (instapkosten bijvoorbeeld).
  • Vijf voorbeelden van dergelijke fondsen gekoppeld aan goud kan je hier ontdekken.

Beleggen in de favoriete edelsteen van vrouwen

Als particuliere investeerder kan je beleggen in diamanten. Los van hun natuurlijke schoonheid en pracht en praal oefenen ze ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op vrouwen… Dit

Investeren in diamanten kan op drie verschillende manieren:

 1. Fysieke diamanten aankopen, ze bewaren en ze op een later moment verkopen met winst. Op de website van Baunat Diamonds kan u maar liefst vier verschillende investeringsopties in diamant terugvinden.
 1. Aandelen kopen van een mijnbedrijf dat diamanten ontgint of verhandelt. Dit is enkel weggelegd voor speculanten en mensen die risico willen nemen op de beurs.
 2. Investeren in beleggingsfondsen die gekoppeld zijn aan de waarde-evolutie van diamanten. Er bestaan verschillende opties:
  • Klassieke fondsen staan garant voor een maximum percentage van het vermogen dat in aandelen wordt geïnvesteerd.
  • Een gemengd beleggingsfonds belegt in zowel aandelen als obligaties. Door de portefeuille voldoende te diversifiëren tussen aandelen en obligaties wordt er voor een spreiding van risico’s gezorgd. Deze gemengde fondsen zijn er voor beleggers die de mogelijkheid tot verliezen willen inperken en niet het hoogste rendement nastreven.
  • Hybride flexibele fondsen zijn ook beschikbaar. Dit zijn flexibele fondsen waarbij er geen vastgestelde regels zijn over het type producten (aandelen versus obligaties) waarover het vermogen moet worden verdeeld.  De beheerders van zo’n fonds hebben dus carte blanche. Ze bepalen op basis van de evolutie van de financiële markten of er in aandelen of obligaties wordt belegd en in welke verhouding. Deze fondsen bieden maximale flexibiliteit daar de beleggingsstrategie op elk moment kan aangepast worden aan de markt.
  • Drie voorbeelden van dergelijke beleggingsfondsen gekoppeld aan diamanten kan je hier bekijken.

Beleggen in obligaties

Overweeg een klassieke obligatie. Bekijk bijvoorbeeld eens een Tradealot obligatie.

Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie

Tegenwoordig is investeren in vastgoed en dan specifiek in opbrengsteigendommen met huurgarantie een interessant alternatief voor een spaarrekening.

Veel economen zijn er over eens dat de rente de komende jaren laag zal blijven.

De spaarders zitten in de hoek waar de klappen vallen.

Beleggers in vastgoed daarentegen kunnen profiteren van die lage rente.

Er is dus geen beter moment dan nu om te investeren in vastgoed.

Hoe lang ga je nog geloven in die mooie verhalen van banken over fondsen met kapitaal garantie.

Banken zijn slim ze spelen in op de trends en angsten van mensen.

Vandaag bevelen ze obligaties aan en morgen weer wat anders en jij weet niet wat er met je centen gebeurt.

Als je in vastgoed investeert, weet je onmiddellijk waar je centen zitten, want vastgoed is tastbaar.

Hoe kan je nu nog je geld het beste beleggen