Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Vakmanschap gegoten in beton

Vakmanschap gegoten in beton

Onder vakman of vakvrouw verstaan we iemand die zich bekwaamd heeft in een of slechts enkele activiteiten binnen zijn of haar vakgebied. Hij of zij ‘verstaat zijn vak’, zoals dat heet. De meeste van de daarvoor benodigde vaardigheden worden in de praktijk geleerd. In de opleidingsperiode volgt zo’n iemand vaak een dag(deel) theorie aan een ROC of een ander opleidingsinstituut ter ondersteuning van zijn vakkennis en vaardigheden.

Veel van de huidige beroepen worden al eeuwen uitgeoefend. In het verleden werd dan vaak gesproken van ambachtsman. Denk in dit verband aan de ambachtsscholen van jaren terug. Deze stonden bij veel mensen niet in hoog aanzien. Maar tegenwoordig zit het bedrijfsleven te ‘springen’ om mensen met een soortgelijke opleiding.

Ook de betonstorter is een echte vakman. Bij Isopact werken alleen maar echte vakmensen die het vak van betonstoter tot in de perfectie verstaan.

Ed Jonker Betonvloeren

Ed Jonker Betonvloeren

Beton: van grondstof naar eindproduct

Met beton kun je alle kanten op. Het is geschikt om vloerverwarming in toe te passen, het kan waterdicht gestort worden, is ontzettend sterk en gaat geluidsoverlast tegen. Allemaal voordelen die je niet hebt bij een houten vloer. In de handel zijn zeer goede betonmortels te koop die zich uitstekend laten verwerken, mits je de aanwijzingen op de verpakking goed volgt.

Wat is er nodig voor het storten van beton?

  • Plastic folie
  • Wapeningsmateriaal
  • Betonspecie / speciekuip
  • Betonmixer of betonmolen (eventueel te huur bij een bouwmarkt)
  • Reilat / waterpas

Na het storten van het beton en een bepaalde droogtijd is het vloeroppervlak nog erg ruw. Het moet dan machinaal gevlinderd worden met een speciale machine die over het beton wordt bewogen. Door het vlinderen krijgt het beton zijn compacte structuur en typische wolkachtige uitstraling. Na het vlinderen is de vloer weliswaar beter verdicht, maar nog steeds vrij ruw van structuur. Een gevlinderde betonvloer moet dus nog meerdere malen gepolijst worden voordat hij zijn uiteindelijke glans krijgt.

Ed Jonker betonstorten

Ed Jonker viert feest

Ed Jonker Betonvloeren is jarig vandaag. Gefeliciteerd, vakmannen!