Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Eindelijk een onkruidvrije straat en terras

Eindelijk een onkruidvrije straat en terras

Door het grote aanbod van verschillend straatwerk is het af en toe lastig in te schatten wat de beste oplossing is voor uw situatie. Heeft u al eens aan printbeton gedacht? Leest u verder voor de toegevoegde waarde van printbeton als straatwerk voor uw terras, oprit of het grotere werk.

De juiste keuze maken voor uzelf en voor de wereld. Duurzaamheid en de verantwoorde keuze staat tegenwoordig hoog op de agenda. Een printbetonvloer die op de juiste manier aangebracht is gaat hij wel tot wel meer dan 75 jaar mee. Dit maakt een printbetonvloer een meer verantwoorde keuze ten opzichte van bijvoorbeeld sierstraatwerk of straatklinkers én het kan er net zo spectaculair uitzien. Kleur, patroon, motief –  u roept, wij draaien

Printbeton lost gelijk het probleem van onkruid, groene waas en onderhoud op. Door het ontbreken van voegen, een stevige onderlaag van schuimbeton en een goede topcoating krijgt onkruid en ander vuil geen vat op uw nieuwe terras of oprit. Dit scheelt in onderhoud en ergernis. Daarnaast leent het industriële karakter leent zich goed voor een hip of minimalistisch huis of pand. Beton creëert ook een rustige basis geliefd bij winkels, kantoren en musea. Door het slijtvaste karakter is het geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden.

Door schuimbeton te gebruiken i.p.v. zand als onderlaag kan ook de prijs flink naar beneden.  De kosten bedragen vanaf  €50,- per m2 ex BTW. Dit is een richtprijs – als uw zelf helpt kan het nog goedkoper.

Wat is een printbetonvloer?

Een Printbetonvloer is duurzaam en na verloop van tijd kosten- en tijdbesparend. Het is een samenstelling van beton en kleurslijtlagen. Het beton zelf bestaat uit grind, zand en cement. Het beton dat wij gebruiken laten we altijd leveren door een erkende betoncentrale. We gebruiken een speciaal mengsel voor print betond zodat het vorst- en zoutbestendig is. Hierdoor kan tijdens de wintermaanden de vorst en het strooizout het beton niet aantasten waardoor de duurzaamheid en levensduur aanzienlijk verlengd wordt!

Waar kan printbetonvloer voor gebruikt worden?

Printbeton is een veelzijdig product en kan daarom op heel veel manieren gebruikt worden. Denk onder andere aan een terras, onder een overkapping (zoals een oprit), een tuinpad, oprijlaan maar ook gewoon als bestrating. Waar het ook voor gebruikt wordt is erfverharding.

Wat kost een Printbetonvloer

printbeton in houtmotief binnen

printbeton houtmotief kan ook binnen

Prijs en kosten

De prijs hangt van verschillende factoren af, waaronder het motief, de kleur en het oppervlak. Gemiddeld genomen kan er vanuit gegaan worden dat bij  ±50m2 ongeveer 100 euro kost per m2. In deze prijs is de bekisting meegenomen, evenals de montage, onderfolie, wapeningsmatten, onderleggers, het beton, kleurslijtlaag, aan- en afvoerkosten, het schoonmaken en het sealen met Lusterseal.

 

onkruidvrije straat en terras

onkruidvrije straat en terras

onkruidvrije straat en terras