Meteen naar de inhoud
Home » Geluid isolatie

Geluid isolatie

Geluid isolatie

Geluidsisolatie: mogelijkheden en toepassingen

Met geluidsisolatie kan je geluidshinder van binnen of buitenaf aanzienlijk verminderen. Het hangt af van de bouwconstructie en de oorzaak van het geluid welke techniek en materialen je moet toepassen. Hier overlopen we de oorzaken van geluidshinder en de toepassingen van geluidsisolatie.

Bel voor meer info 0650262459 of mail naar  f.bleijenbergh@gmail.com  UITVOERDER

Binnen kort meer hier op de site

Wanden isoleren

Easycell houdt de warmte binnen en het geluid buiten.

Easycell is een gemakkelijk te verwerken inblaas isolatiewol, gemaakt van cellulose.
Easycell kan in de vloer, het plafond, wand en dak geblazen worden.

In de vloer of plafond kunt je Easycell vanaf 30 kg per m3 inblazen. De qualiteit van deze cellulose vlok is zo goed, dat je met een lage densiteit kunt inblazen, zonder dat deze inklinkt!
Voor de wand en de schuine kap kun je vanaf 40 kg per m3 Easycell inblazen. In de vloer of plafond is 30 kg per m3 voldoende gewicht om het inklinken tegen te gaan

Cellulose-isolatie als geluidsisolatie

Cellulose-isolatie is dé oplossing voor het eenvoudig isoleren van houten vloeren tegen geluidsoverlast. Houten verdiepingsvloeren in met name jaren ’30 woningen zijn de oorzaak van veel geluidshinder. Cellulose-isolatie bestaat uit biobased papiervlokken en is door de inblaastechniek de eenvoudigste oplossing voor het verbeteren van de geluidsisolatie van vloeren, plafonds en muren.

Wesselink Isolatie is een betrokken familiebedrijf en specialist in het verwerken van cellulose-isolatie. Wij adviseren u graag en voeren de werkzaamheden met zorg uit. Cellulose-isolatie is een natuurlijk product en kan worden aangebracht via de vloer of het plafond, zonder dat hiervoor een complete verbouwing nodig is.

Vraag een vrijblijvende offerte aan »

Het geluid weren is gelukkig echt mogelijk
Door een gebrek aan geluidsisolatie kan het woongenot behoorlijk verstoord worden. Goede geluidsisolatie zorgt voor een betere privacy en nachtrust. Bekijk de mogelijkhedem geluidsisolatie

Soorten geluidsisolatie

Geluid isoleren kan met 2 soorten isolatie. Als eerste heb je de geluidsisolerende materialen. Deze houden geluid dat van buitenaf komt tegen. Ze verminderen ook de geluidsoverdracht van geluiden binnen naar andere ruimtes. Ten tweede heb je de geluidsabsorberende materialen, die erop gericht zijn de akoestiek in een kamer te verbeteren.

Met geluidsisolatie houdt u geluid binnen of juist buiten een ruimte. Denk bij het buiten houden van geluid bijvoorbeeld aan burengeluid of verkeerslawaai in uw woning of motorgeluid in uw auto of boot. Bij het binnen houden van geluid kunt u denken aan het geluid van uw muziekinstallatie of het isoleren van een studio.

Papiervlokken (cellulose)

Isolatiemateriaal van cellulose krijg je door oud papier te vermalen tot wollige vlokken. Vaak worden hiervoor onverkochte kranten gebruikt. Het resultaat is een duurzaam, relatief goedkoop en goed isolerend  materiaal. Cellulose is verkrijgbaar in platen gebonden met hars die bij de de productie vrijkomt, maar wordt meestal gebruikt in vlokken. Deze worden vervolgens geblazen in ‘holle’ ruimten in huis. Doordat het inblazen met hoge druk gebeurd wordt het materiaal precies in de vorm van de holle ruimte gebracht waardoor er een extreem goede luchtdichting ontstaat. Bij isolatie erg belangrijk omdat enkel stilstaande lucht een optimale warmte-isolatie geeft. Isoleren met cellulose leent zich goed voor

Bel voor meer info 0650262459

Binnen kort meer hier op de site

Wat is geluidsisolatie?
Geluidsisolerende platen kunt u herkennen aan de hoge densiteit en daarmee het gewicht. Het zijn vaak stugge massaplaten gemaakt van materialen als bitumen, butyl rubber of kunststof. Veel aanbieders van geluidsisolatie prijzen de verkeerde producten onder de noemer ‘geluidsisolatie’ aan. Men gebruikt dit woord vaak als verzamelterm: ook voor Absorptie en Trillingisolatie. Hierdoor denkt u wellicht dat Absorptiematerialen zoals Noppenschuim en Piramideschuim geluid isoleren. Niets is minder waar. Voor het isoleren van geluid dient u gewicht (massa) toe te voegen. Hiermee wordt de ondergrond stijver en zwaarder gemaakt, waardoor geluidsgolven terugkaatsen. Dit resultaat zult u niet krijgen door lichte materialen zoals schuimpanelen of zelfs eierdozen tegen de muur te plakken. Gun uzelf (of uw buren) privacy en (nacht)rust. Koop daarom de juiste oplossing voor uw geluidsprobleem.

Wat is ontdreuning?
Ontdreuningsmaterialen zoals de welbekende bitumenmatjes kunt u herkennen aan de samenstelling, bitumen of butyl rubber, gewicht en zelfklevendheid, ontdreuningsmatjes zijn namelijk altijd zelfklevend. Het principe ontdreuning komt voornamelijk voor bij stalenvlakken in bijvoorbeeld Scheeps- en jachtbouwvoertuigen en machinebouw. Maar ook dunne, of eigenlijk lichte, vlakken van aluminium, kunststof en polyester kunnen worden ontdreunt (van massa worden voorzien). De bekendste vorm van ontdreuning vindt u terug onder een stalengootsteen, dat zwarte plakje. Ontdreuning is een vorm van isolatie waarbij een vlak als het ware wordt vastgehouden waardoor er geen gong-klank meer mogelijk is, bijvoorbeeld in autoportieren. Het beste resultaat wordt behaald wanneer de ondergrond van massa verdubbeld kan worden.

De juiste geluidsisolatie kopen voor uw geluidsprobleem
Wij hebben de geluidsisolerende platen voor u ingedeeld per oplossing, toepassing en productsoort. Bij voertuigisolatie kunt u kiezen uit ons assortiment zelfklevende ontdreuningsplaten en de Isomat Vloermat voor cabines. Voor het akoestisch isoleren van uw woning kunt u onze geluidsisolatiematten gebruiken voor het isoleren van een houten vloer of als wandisolatie van gips- en houten wanden. Ook voor de leidingen in uw huis kunt u onze geluidsisolatie toepassen. Voor uw boot bieden wij ontdreuningspasta’s als geluidsisolerende oplossing aan. Sandwichplaten zijn een kant-en-klare oplossing voor het maken van een geluidsisolerende vloer, subkist en meer.

Vragen over geluidsisolatie? Geluid isolatie
Wilt u graag geluidsisolatie kopen, maar komt u er niet uit? Neem dan Contact met ons op. Wij helpen u graag!

Geluid isolatie

Geluid isolatie

Kijk ook op www.isopact.nl

meer

Duurzaam Geluid isolatie

Toepassing: Isolatie voor muren, daken, vloeren. Zowel als geluid- als warmte-isolatie. Cellulose-isolatie kent vooral in de renovatiesector een opmars.
Voordelen: Bij de productie van cellulose isolatie is weinig energie nodig waardoor het een milieuvriendelijk materiaal is. Cellulose heeft goede vochtbufferende  en geluiddempende eigenschappen. De vlokken maken het relatief eenvoudig om onregelmatige en ontoegankelijke plekken kierloos te isoleren.
Nadelen: De cellulose isolatie mag niet te langdurig nat blijven. Het is dus niet raadzaam cellulose in zeer vochtige locaties te gebruiken.
Verkrijgbaar in: In zakken met papiervlokken en diverse plaatmaterialen
Isolatiewaarde: 0.039*
Kostenindicatie: Gemiddeld 1,20 euro/kg (voor papiervlokken in zakken)
Behandeling: Aan celllulose worden boorzouten toegevoegd (15 tot 20 procent) die het materiaal beschermen tegen brand, schimmel en ongedierte.
Leverancier(s):
Isofloc
Homatherm

Hier leuk filmpje met een demonstratie van de isolatiewaarde

Geluid isolatie

Geluidsisolatie: mogelijkheden en toepassingen

Met geluidsisolatie kan je geluidshinder van binnen of buitenaf aanzienlijk verminderen. Het hangt af van de bouwconstructie en de oorzaak van het geluid welke techniek en materialen je moet toepassen. Hier overlopen we de oorzaken van geluidshinder en de toepassingen van geluidsisolatie.

Bel voor meer info 0650262459 of mail naar  f.bleijenbergh@gmail.com

Geluid isolatie of Geluidsisolatie beter is Geluid isolatie

Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten.

De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling omschrijft duurzaamheid als “ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Kortom: de aarde zo gebruiken dat de toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Bij duurzaamheid kan de aarde ook op langere termijn het totaal van onze consumptie dragen.

Geluid isolatie of Geluidsisolatie beter is Geluid isolatie

 

Een goed verhaal

 

Een goed verhaal is het halve werk! Ik ben tekstschrijver, blogger en social influencer. Voor mijn werk mag ik vaak verhalen van bedrijven vertellen in zowel beelden en woorden. Ontzettend leuk om te doen, maar zelf zit ik ook vol verhalen die ik graag wil delen.
Mijn  blog ‘Een goed verhaal’ is een verzameling van al die verhalen. Eenvoudige diy’s, de leukste webshops en fijne interieurinspiratie. Maar ook hartverwarmende initiatieven die ik graag wat extra in het zonnetje wil zetten.
Kortom, alles waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Het is een echte Feel Good blog waarmee ik anderen probeer te inspireren en te vermaken. Klik op TBO

als u dat ook wil

de voordelen!

Meer vindbaarheid en verkeer

Wat doe jij als je op zoek bent naar een product, dienst, een oplossing voor een probleem of een antwoord op een vraag? Juist ja. Je Googelt het. En je bent lang niet de enige… Google is de go-to-manier geworden om informatie te zoeken.

Een blog is een bijzonder efficiënte manier om de juiste klanten op het juiste moment aan te trekken via Google. Je blog is immers het kloppende hart van je website. Hier kun je op elke moment nuttige informatie, antwoorden en oplossingen delen.

Waar de statische pagina’s van je website meestal vertellen wie je bent, wat je verkoopt en waarom, geven de artikelen op je blog antwoorden op vragen en oplossingen voor problemen van je doelpubliek. Een goede blog is dan ook een magneet voor bezoekers en klanten.

Telkens als je een nieuw artikel op je blog publiceert vergroot je de kans dat je doelpubliek je vindt via Google, dat ze je publicatie delen via sociale media, dat ze naar je publicatie verwijzen en zo nieuwe bezoekers en klanten naar je website loodsen.