Meteen naar de inhoud
Home » Gietvloer

Gietvloer

Een gietvloer is een vloer die gegoten kan worden zonder naden. De vloer  is erg stijlvol en past perfect bij een modern, strak en industrieel interieur. Vroeger werd de vloer vooral veel toegepast in winkel- en bedrijfspanden, maar destijds is het ook populair in gewone woningen. Wij leveren verschillende soorten gietvloeren: de cementgebonden gietvloer, de polyurethaan gietvloer (PU-vloer) en de epoxyvloer. De vloer wordt  soms in verschillende lagen op een geïsoleerde ondervloer aangebracht en werken hem dan af met een lak of coating voor de slijtvastheid.

Bij epoxy, PU en cementgebonden vloeren moet u rekening houden dat het even duurt voordat de gietvloer gebruiksklaar is. Onze gietvloeren worden soms uit meerdere lagen opgebouwd, en omdat elke laag moet drogen duurt het even voordat de hele vloer erin ligt. Maar het resultaat is het wachten zeker meer dan waard want dan heeft u een prachtige vlakke, strakke en naadloze vloer.

gietvloer

PU-vloer gietvloer

De PU-vloer is een kunststof gietvloer die naadloos over een bestaande ondervloer kan worden aangebracht. Het is een echte designvloer. Hij is een net wat veerkrachtiger en zachter dan de epoxyvloer. De PU-vloer is elastischer en scheurt daardoor minder snel dan epoxy. Ook is deze gietvloer onderhoudsvriendelijk en is goed combineerbaar met vloerverwarming. De PU-vloer is zowel geschikt voor woningen als bedrijfspanden, en is leverbaar in alle mogelijke kleuren. Ook kan er een afbeelding of patroon in de vloer worden verwerkt.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer heeft een strakke en nette uitstraling. Daarnaast kan hij goed tegen een stootje omdat het een harde vloer is. Om deze reden is hij het vaakst terug te vinden in fabriekshallen en bedrijfsloodsen. De gietvloer is onderhoudsvriendelijk, duurzaam, slijtvast en leverbaar is in alle kleuren. Vloerverwarming en epoxy zijn vaak helaas geen goede combinatie. Dit komt omdat de epoxyvloer niet goed is in krimpen- en uitzetten. Als de vloerverwarming warmte uitzet dan gebeurd dit juist wel, hierdoor kunnen er sneller scheuren ontstaan in de vloer.

Contact

Wilt u meer informatie over onze gietvloeren en neem dan gerust contact met ons op, wij stellen graag geheel vrijblijvend een offerte voor u op. U kunt uw gegevens achterlaten op onze contactpagina, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor persoonlijk advies staan wij u graag te woord in onze showroom in Obdam. Telefonisch kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 0226-427785.