Meteen naar de inhoud
Home » Gratis advies over duurzaam bouwen

Gratis advies over duurzaam bouwen

Gratis advies over duurzaam bouwen, wanneer je een huis gaat (ver) bouwen

 Zoveel keuzes, zoveel bouwmaterialen

Waar je dan vooral behoefte aan hebt, zijn praktische adviezen. Zodat je niet voor een verrassing komt te staan … wat is duurzaam. ‘Ik geef jouw de juiste, volledige informatie dan maak je beslissingen die het wooncomfort en daardoor de levensduur van een woning kan vergroten met een goed gevoel.’

Wij hanteren een lijst met praktische aandachtspunten waar iedereen die gaat (ver)bouwen iets aan heeft. Vrijwel elke vraag kan ik antwoord geven. ‘In de toekomst zoeken mensen steeds vaker een alternatief voor de cv-ketel op gas. Dan is een warmtepomp een mogelijke oplossing. Sterker nog: het kan ook iets wat een cv niet kan, namelijk je huis koelen. Door alles te bespreken, kun je vervolgens weloverwogen beslissingen nemen.’

bel 0226427785  of mail naar jos@tikkiebreed.com of kom gewoon langs op de Meiland 17 a in Obdam

Gratis advies over duurzaam bouwen

Gratis advies over duurzaam bouwen

Gezondheid en comfort

Ook onderwerp van menig gesprek is de vloerverwarming. ‘Een veelvoorkomend probleem is het niet comfortabel warm hebben in huis. Er wordt dan snel naar de verwarming gewezen,’ we leggen dit gewoon goed uit. ‘Terwijl er eigenlijk geen probleem is maar een uitdaging. Wij mensen zijn zeer gevoelig voor temperatuurvariaties in onze omgeving. Niet alleen van warmte in de lucht, maar ook van warmte of koude van muren en ramen in huis. Maak je hierin verkeerde keuzes dan leidt dat tot comfort problemen.’

En die comfort problemen zijn achteraf moeilijk of niet op te lossen. ‘Door hier in de stadium voorafgaand aan het bouwen al goed over na te denken, kan men bewuste keuzes maken en zo tot een compleet plaatje komen.’

Bij ons eerste gesprek kosteloos advies.

Ik heb alvast wat links geplaatst als u op het onderwerp klikt dan krijg u meer informatie

 

  • Bouw duurzaam met goed ontwerp
  • Bouw duurzaam met juiste bouwtechnieken
  • Bouw duurzaam met ventilatie
  • Bouw duurzaam met vloerverwarming
  • Bouw duurzaam met Schuimbeton
  • Bouw duurzaam met koeling
  • Bouw duurzaam met warm tapwater
  • Bouw duurzaam met vloerverwarming, stralingspanelen etc.
  • inzet duurzame energie

Gratis advies over duurzaam bouwen Wanneer je een huis (ver) bouwen gaat bouwen komt er veel bij kijken. Zoveel keuzes, zoveel bouwmaterialen. Waar je dan vooral behoefte aan hebt, zijn praktische adviezen. Zodat je niet voor een verrassing komt te staan. ‘Ik geef jouw de juiste,

Wat is duurzaam bouwen en verbouwen?

Duurzaam bouwen is een breed begrip. Bij duurzaam bouwen en verbouwen wordt er rekening gehouden met de effecten op het milieu. Dat moet dan zowel bij het ontwerp van een gebouw of bouwwerk gebeuren als tijdens bouw, verbouw, renovatie of sloop. Bij duurzaam bouwen gaat het ook over het gebruik van het gebouw. Bijvoorbeeld over de uitstoot van CO2 door energieverbruik voor verwarming en koeling van een gebouw. Men bekijkt de milieueffecten dus over de hele levensduur van het gebouw of bouwwerk.

Passiefhuis

Een passiefhuis is een woning die heel weinig energie verbruikt voor verwarming. Een passiefhuis is vaak extreem goed geïsoleerd en op de zon georiënteerd. Vanaf eind jaren 80 zijn in diverse Europese landen passiefhuizen gebouwd. De laatste jaren worden er volgens dat idee ook steeds meer kantoren, scholen en andere gebouwen opgeleverd. Naast nieuwbouw wordt er ook steeds meer in de bestaande bouw volgens deze methode gewerkt.

Duurzaam (ver)bouwen bij bestaande woning

Uw makelaar of bouwer zou u moeten kunnen vertellen of uw bestaande woning duurzaam is gebouwd. In de technische informatie moet staan welke maatregelen, materialen of producten zijn toegepast. Ook een keurmerk of certificaat kan aantonen dat de woning of het gebouw een zekere kwaliteit heeft. Deze keurmerken en certificaten verschillen ook zelf in kwaliteit.

Tips voor duurzaam bouwen

Denk bij duurzaam bouwen aan het volgende:

  • Houd al in de ontwerpfase rekening met de gewenste technische levensduur van het gebouw. Zo vermindert u de belasting van het milieu. Kies in uw ontwerp voor milieuvriendelijke bouwwijzen en materialen.
  • Houd bij het ontwerp en de materiaalkeuze zo veel mogelijk rekening met hergebruik van bouwdelen en recycling van materialen die vrijkomen bij de sloop van het gebouw.
  • Kies niet te snel voor sloop. Bekijk eerst of een gebouw in aanmerking komt voor renovatie, samenvoeging, splitsing of herbestemming.
  • Ontwerp het gebouw zo, dat het later makkelijk is aan te passen aan de wensen van (nieuwe) gebruikers.
  • Pas duurzame technieken toe om te besparen op energie- en materiaalgebruik.
  • Pas maatregelen toe die tijdens het gebruik van het gebouw leiden tot energiebesparing. Minder energieverbruik betekent ook lagere energielasten.
  • Zorg dat het voor gebruikers eenvoudig is om installaties energiezuinig te gebruiken. Hetzelfde geldt voor het beheer van het gebouw.

Wat is duurzaam bouwen?

Kiezen voor duurzaam wonen en bouwen betekent zoveel mogelijk rekening houden met mens en milieu. Wie duurzaam bouwt, streeft naar een zuinig  energie- en watergebruik. Duurzaam bouwen is ook rekening houden met de toegankelijkheid van de woning en de aanpasbaarheid ervan in de tijd. Bij voorkeur kies je voor duurzame en gezonde bouwmaterialen.