Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Hans Hoogewerf 50 Jaar !

Hans Hoogewerf 50 Jaar !

Hans Hoogewerf 50 Jaar !

De timmer topper Hans Hoogwerf 50 jaar ! Het leven begint bij vijftig !!

Niet iedereen vindt het even leuk: 50 jaar worden. Het grote feestje inclusief  Abraham in de tuin is leuk, maar nu Hans 50 levensjaren achter zich hebt liggen is het vaak ook een moment om te kijken waar hij nu staat. Zijn leven is nu rustig en stabiel: je carrièrepad is grotendeels al uitgestippeld, zijn kinderen zijn inmiddels oud genoeg om (bijna)voor zichzelf te zorgen en Hans en Sonja voelen elkaar beter aan dan ooit te voren. Klinkt misschien bijna té rustig, maar Amerikaans onderzoek toont juist aan dat vijftigers de gelukkigste mensen zijn. De rust en stabiliteit zorgen ervoor dat 50-ers beter met stressvolle situaties kunnen omgaan, en door het gebrek aan stress zo gelukkig zijn. Verder ervaren 50-ers over het algemeen weinig gezondheidsproblemen en zijn daardoor in staat te kunnen doen wat ze willen doen. 50 zijn is dus zo slecht nog niet.

Hans Hoogewerf 50 Jaar !

Hans Hoogewerf 50 Jaar !

Minder stress wordt ZZP 

Uit een groot onderzoek van de New Yorkse Stone Brook University onder ruim 300.000 Amerikanen tussen 18 en 65 jaar blijkt dat het leven na je 50ste als zzp over het algemeen als leuker wordt ervaren. Minder stress, boosheid en ongerustheid over kinderen, werk en relatie. Veel 50-ers ervaren zelfs als een verdieping van hun relatie met hun partner, kinderen en vrienden. Ook weten ze vaak veel beter wat ze willen en durven precies te zeggen waar het op staat. Dat geeft veel rust. Tot slot kunnen ouderen net zo goed veel reden hebben tot boosheid en stress, alleen weten ouderen als zzp beter met stressvolle situaties om te gaan.

Gezondheid

Volgens de Nederlandse geluksprofessor Ruut Veenhoven, verbonden aan de Erasmus Universiteit, is niet succes maar gezondheid de belangrijkste voorwaarde voor een mooie oude dag. Er is een aantoonbaar verband tussen geluk en gezondheid. Echt ongelukkige mensen worden over het algemeen niet oud, omdat ze vaak ook erg ongezond zijn. Dat heeft natuurlijk een wederzijds effect. Hoe ongelukkiger je bent hoe ongezonder je bent. Maar ook: als je niet zo gezond bent, ben je vaak ook minder gelukkig. Vanaf het 70ste levensjaar daalt het geluksgevoel vaak weer, omdat veel mensen dan echt met lichamelijke beperkingen te maken krijgen.

Hans Hoogewerf 50 Jaar !

De timmer topper Hans Hoogwerf 50 jaar ! Het leven begint bij vijftig !!

Droom jij steeds vaker over een carrièrestap? Dan ben je misschien niet helemaal gelukkig meer met je huidige baan. Tijd om actie te ondernemen en te onderzoeken welk werk wel bij jou past. Maar waar begin je?

KIJK OP ZZP,ER WORDEN 

Plezier hebben in het werk wordt steeds belangrijker. Vooral millenials hechten hier veel waarde aan. Een leuke baan zien ze als waardevoller dan een goed salaris, blijkt uit onderzoek van YoungCapital in samenwerking met Universiteit Utrecht.

Maar leuk werk is niet altijd vanzelfsprekend. Het hangt af van een hoop dingen: of je energie krijgt van je baan, of je leuke collega’s hebt en of je waardering krijgt van jouw manager.

Als dit niet meer in balans is, kan het geen kwaad om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Een eng idee, want misschien heb je nog geen idee wat je wilt gaan doen. Deze tips helpen je om werk te vinden waar je echt blij van wordt.Hans Hoogewerf

Hans Hoogewerf 50 Jaar ! Droom jij ook over zijn carrièrestap? Dan wordt je misschien ook helemaal gelukkig als zelfstandig zonder personeel.Tijd voor actie

Nu een Betonvloer storten?

Schuimbetonvloer onder de betonvloer?

Neem SCHUIMBETON als ISOLATIE

Hans Hoogewerf 50 Jaar !

De timmer topper Hans Hoogwerf 50 jaar ! Het leven begint bij vijftig !!Hans Hoogewerf

Timmerbedrijf