Meteen naar de inhoud
Home » Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

Isoleer uw kruipruimte

Warmte uit de kruipruimte

Kruipruimte isoleren met schuimbeton - Einde aan vocht, kou en schimmel!

Isoleer kruipruimte met bijvoorbeeld schuimbeton, dat levert een hoop voordelen op. Want door vocht, tocht en schimmel is de kruipruimte onder uw huis vast niet uw favoriete plek. Niet alleen komt u er waarschijnlijk niet graag, het heeft ook een negatief effect op het klimaat in uw hele huis. Een koude vloer, vocht en schimmelplekken in uw huis, een muffe lucht en grotere kans op ziek worden. Het zijn allemaal zaken die een gevolg zijn van een slecht geïsoleerd huis en vooral van een slecht geïsoleerde kruipruimte. Isoleren is dus zeker geen overbodige luxe. En bovendien: uw huis wordt er een stuk duurzamer door. Isoleer uw kruipruimte nu!

Heeft u interesse in het isoleren van uw kruipruimte of wilt u meer informatie? Neem dan contact op voor meer informatie of een offerte: woonopbeton@gmail.com of 06-54271133.

Isoleren met schuimbeton

Het isoleren van je kruipruimte kan heel goed met behulp van schuimbeton. Dit bespaart in de eerste plaats veel energie en geld: uw woning blijft beter warm, en u hoeft dus minder snel de verwarming weer aan te zetten. Hiermee bespaart u ontzettend veel geld.  Volgens een berekening van Milieu Centraal is het rendement van isolatie met schuimbeton vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening! Daarnaast gaat isolatie vochtoverlast tegen en verhoogt het uw woonplezier. Zowel vocht en tocht kunnen erg vervelend zijn. Door de kruipruimte met schuimbeton te isoleren heb je geen last meer van schimmel, koude voeten en tocht. Het vocht blijft onder uw woning en u heeft nergens last van. Schuimbeton kan ook goed worden gecombineerd met vloerverwarming.

De voordelen van schuimbeton op een rijtje:

  • Schuimbeton is heel erg licht, maar isoleert toch erg goed;
  • Rot en schimmels krijgen weinig vat op schuimbeton. De levensduur van een schuimbeton vloer is dan ook aanmerkelijk langer dan vergelijkbare vloeren;
  • Schuimbeton is duurzaam en volledig recyclebaar;
  • Het is is ook vaak goedkoper dan ‘gewoon’ beton;
  • Schuimbeton is erg vloeibaar. Hierdoor bereikt het gemakkelijk alle hoeken en gaten, en weet je zeker dat de volledige ruimte gevuld wordt. Zelf-nivellerend, noemen we dat.

Isoleren tegen vocht en schimmel

Waarom de kruipruimte isoleren? Dat is een vraag die wij vaak krijgen. In de praktijk merken wij dat kruipruimte isolatie uitblinkt in het voorkomen van vochtoverlast, het verhogen van uw wooncomfort en ook bijdraagt aan een lagere energierekening.

Tocht in huis kan erg vervelend zijn. Het verhoogt de kans op ziekte en is simpelweg ongemakkelijk. Vaak merken wij dat in oude huizen er veel koude lucht/tocht via de kruipruimte door de vloer in de woning komt. Door uw kruipruimte (en eventueel uw vloer) te isoleren lost u dit probleem snel en makkelijk op.

Kruipruimte isoleren met schuimbeton Woodstock

Woodstock Friesland Freddy Kramer

Woodstock Friesland Freddy Kramer