Meteen naar de inhoud
Home » Deco Crete Pierre Schouten Keukenblad van beton

Deco Crete Pierre Schouten Keukenblad van beton

Een betonnen keukenblad is momenteel erg populair. Beton geeft een tijdloze, warme en robuuste ‘look and feel’ aan uw keuken. De massieve uitstraling past in vrijwel elke setting.

 

Een werkblad van beton wordt in de werkplaats geheel met de hand gemaakt. De productie start met het storten van het betonmengsel in een op maat gemaakte mal. Het beton wordt hierna gewapend. De bewapening voorkomt breukgevaar. Na het storten en verdichten moet het keukenblad uitharden.

De toplaag van het aanrechtblad wordt afgewerkt door het te schuren en te polijsten. Hierna wordt de toplaag met 4 tot 6 verschillende lagen bescherming geïmpregneerd.

Het vergt veel kennis en kunde om een kwalitatief goed keukenblad van beton te maken. Omdat veel onervaren bedrijven zich wagen aan het maken van betonnen keukenbladen heeft het materiaal een verkeerde naam gekregen. Wij werken samen met een Nederlandse leverancier die zich al tientallen jaren heeft bewezen in het maken van kwalitatief goede betonnen aanrechtbladen.

Een keukenblad van beton vergt meer oplettendheid dan een aanrechtblad van keramiek of graniet. Wanneer u kiest voor een betonnen werkblad dan moet u ervan bewust zijn dat het werkblad na enige tijd een doorleeft uiterlijk krijgt. Met het juiste onderhoud en voldoende oplettendheid heeft u lang plezier van uw betonnen keukenblad.

Eigenschappen van een betonnen aanrechtblad

Een duidelijk overzicht van de voordelen en nadelen van een betonnen keukenblad.

 • De oppervlakte van het betonnen blad is anders dan u misschien vermoedt erg vlak en vertoond weinig reliëf. Dit komt door de gepolijste afwerking van het blad. Het materiaal is krasvast, slijtvast en stootvast. Wij raden aan om altijd een snijplank te gebruiken en niet direct op het werkblad te snijden om krassen te voorkomen.
 • Een zelf gestort betonnen aanrechtblad is erg zwaar. Onze werkbladen worden opgedikt geleverd. Het werkblad lijkt massief maar is licht! Het werkblad is niet veel zwaarder dan een werkblad in composiet of graniet. Normale keukenkasten kunnen een betonnen werkblad gemakkelijk dragen.
 • Een onbehandeld betonnen aanrechtblad is hittebestendig. Vermijd echter contact met warme voorwerpen omdat dit de beschermlaag van het betonnen aanrechtblad kan beschadigen. De Wax wordt hierbij dof. Wanneer u het keukenblad opnieuw in de wax zet dan verdwijnt de verkleuring. Een grote temperatuurverandering kan thermoshock veroorzaken. Het keukenblad kan hierdoor scheuren. Gebruik dus altijd een onderzetter voor uw hete pannen.
 • Wij raden het niet aan om een betonnen keukenblad zelf te storten wanneer u hier geen ervaring mee heeft. Het maken van een betonnen keukenblad is vakwerk. Bij zelfstort wordt het blad vaak erg zwaar en is de kans op (haar)scheuren groot. Hiernaast zal het werkblad eerder vlekken vertonen door de afwezigheid van een goede beschermlaag.

Wanneer u op zoek bent naar een vergelijkbare look maar betere eigenschappen dan kunt u kiezen voor een Keramieken keukenblad in de kleur Beton. Bent u op zoek naar een goedkoop alternatief dan raden wij een kunststof keukenblad aan.

Het verschil tussen de budget en de luxe serie.

De betonnen keukenbladen in onze budget serie worden contra gestort. Dit betekent met de toplaag naar beneden. Deze mal houdt tijdens het storten en uitharden ook de bewapening op zijn plaats. Zodra het betonnen keukenblad volledig is uitgehard wordt de mal verwijderd en wordt het blad gezoet, gespachteld, geïmpregneerd en in de was gezet. De maximale afmeting van een keukenblad uit de budget serie is 280cm lang en 120cm diep.

De werkbladen in onze luxe serie worden met het gezicht naar boven gestort en worden aan de bovenzijde handmatig afgewerkt, waardoor de spaanslagen zichtbaar blijven. Doordat de spaanslagen zichtbaar blijven, geeft dit een levendig effect aan uw keukenblad.  De luxe serie van beton zijn leverbaar vanaf 5cm dik tot een maximale dikte van 15cm. De bladlengte van de werkbladen is maximaal circa 500cm lang en 140cm diep. Net als bij onze budget serie wordt het betonnen keukenblad gezoet, gespachteld, geïmpregneerd en volledig in de was gezet.

Een werkblad van beton vergt oplettendheid.

 • Dagelijks onderhoud
  Wanneer er vloeistoffen op het werkblad liggen dienen deze zo snel mogelijk te worden verwijderd. Normaal onderhoud kan met water en een mild schoonmaakmiddel zoals zachte zeep. Vermijd zoveel mogelijk het morsen van azijn, citroen, vet, margarine en zure of mousserende dranken.
  Vermijd ieder contact met agressieve middelen zoals zoutzuur, chloor, ammonia, antikalk of schuurmiddel. Schuurmiddel kan de beschermlaag van het beton aantasten.
 • Ingetrokken vuil
  Bij langdurig contact met zuren kunnen er doffe plekken ontstaan. Maak dit schoon met een zachte zeep. Gebruik niet een geen ontvetters.
 • Lange termijn
  Raadzaam is het om het blad elk kwartaal in de Extra Wax te zetten. Wanneer het werkblad schraal aanvoelt kunt u deze behandeling herhalen. Bij de aanschaf van het werkblad wordt extra wax meegeleverd. Wanneer de flacon leeg is dan kunt u dit bij ons nabestellen.

Toepassingen van een betonnen keukenblad

Een betonnen werkblad is geschikt om te gebruiken als keukenblad, in de badkamer en als tafelblad. Vaak dient het keukenblad ter vervanging van het oude aanrechtblad.

Een betonnen werkblad kan prima buiten worden gebruikt. U moet zich er wel van bewust zijn dat het werkblad eerder vlekken zal vertonen. Regen kan de beschermlaag aantasten waardoor naar verloop van tijd een meer korrelige structuur zichtbaar wordt.

Wij leveren de betonnen keukenbladen in veel verschillende dikten. Als extra sierafwerking kunt u de rand laten frijnen. Een gefrijnde rand geeft een unieke uitstraling aan uw keukenblad. Bij een gefrijnde rand worden er verticale stroken in de randlijst geslepen. In onze offertemodule ziet u de verschillende mogelijke randafwerkingen. Door op de kleurenpagina een kleur te kiezen komt u in de vrijblijvende offerte module.

Naast een nieuw of vervangend keukenblad van beton leveren wij ook vensterbanken, tafelbladen, stollen, achterwanden en plinten van beton. Een stol is een horizontale zijpaneel voor uw keuken. Een stol geeft een moderne massieve uitstraling.

Voor elk keukenblad wordt een mengsel op maat gemaakt. De kleur en structuur van elke nabestelling kan hierdoor verschillen. Wanneer u ook achterwanden of een plint wilt bestellen raden wij aan om dit in één bestelling te doen.

Onze keukenbladen zijn geschikt voor Ikea keukens. Omdat onze aanrechtbladen op maat worden gemaakt past het werkblad perfect op elke Ikea onderbouw.

Het materiaal beton geeft uw keuken een tijdloze moderne massieve uitstraling.

Een keukenblad van beton is onderhoudsvriendelijk en bij goed gebruik en oplettendheid blijft het werkblad lang mooi.

Werkbladen kopen levert alleen de beste betonnen werkbladen. Wij hebben ervoor gekozen om bewust met de beste partij samen te werken. Met een werkblad van werkbladenkopen bent u verzekerd van een Nederlands kwaliteitsproduct met de beste beschermlaag.

Een betonnen keukenblad is momenteel erg populair. Beton geeft een tijdloze, warme en robuuste ‘look and feel’ aan uw keuken. De massieve uitstraling past in vrijwel elke setting.

een betonnen keukenblad

Ben jij ook helemaal weg van stoere keukens waarbij het aanrechtblad is gemaakt van robuust beton? Dit trendy materiaal geeft je werkblad een industriële look, is makkelijk in onderhoud en helemaal uniek! Je kunt een vakman zo’n blad laten maken, maar heb je de tijd, dan kun je het ook prima zelf doen. In dit artikel vindt je tips om zelf je betonnen aanrechtblad te maken.

Stappenplan betonnen aanrechtblad maken

Je maakt ter grootte van je aanrechtblad eerst een mal. Laat deze niet rusten op de keukenkastjes, want dat kunnen ze straks niet dragen. Maak eerst een constructie die het blad gaat dragen. Daarop maak je waterpas de mal.

Maak de mal/omkisting van betonplex. Dit is watervast en zorgt ook voor een gladde afwerking. Maak hem maximaal 10cm diep. Vul aan de binnenkant van de mal de hoeken op met acrylaatkit (deze werk je netjes af en laat je drogen). Dat zorgt er voor dat je mooie afgeschuinde hoeken krijgt. Zorg ervoor dat je de panelen aan de voor- en zijkant er straks weer makkelijk af kunt schroeven.

In de mal zet je uit:

 • gaten voor kranen en afvoer, bijvoorbeeld door stukken pvc buis van de juiste diameter in de mal te steken.
 • uitsparingen voor de gootsteen en gasfornuis. Hiervoor maak je ook van watervast multiplex een bak op de juiste maat, die je in de mal plaatst. Werk hoeken weer netjes af met kit.

Een betonnen keukenblad is momenteel erg populair. Beton geeft een tijdloze, warme en robuuste ‘look and feel’ aan uw keuken. De massieve uitstraling past in vrijwel elke setting.