Meteen naar de inhoud
Home » Magnesiet vloer of Magnesietvloer

Magnesiet vloer of Magnesietvloer

Bij Woodstock Vloeren vind je de magnesietvloer (ook wel magnesiet vloer). De vloer is erg licht van gewicht en is een goede optie in oude panden. In dit oudere woningen zitten vaak vloeren met hoogteverschillen, of vloeren die niet veel gewicht mogen dragen. Omdat magnesiet erg licht is, is het daar de perfecte ondervloer. Magnesiet werkt hoogteverschillen ook gemakkelijk weg, omdat het op afschot kan worden gelegd. Magnesiet is geen woonvloer, en kan niet in vochtige ruimtes

Bent u op zoek naar een isolatielaag voor onder het magnesiet, dan is schuimbeton een goede keuze. Ook schuimbeton is erg licht, maar isoleert wel goed.

Magnesietvloer

Een magnesietvloer bestaat uit zout, magnesiet en zaagsel. De voordelen van een magnesietvloer:

 • Brandwerend;
 • Zeer licht van gewicht (3,5 kg per m2 bij 1 cm dikte);
 • Dikte van 1 tot 10 cm;
 • Ideaal voor houten ondervloeren;
 • Naadloos;
 • geluidsisolerend 20 DB;
 • te combineren met vloerverwarming.

Andere dekvloeren

Naast magnesiet bestaan er natuurlijk ook andere dekvloeren; bijvoorbeeld de zandcementdekvloer en anhydrietvloer. De belangrijkste verschillen met een zandcement-dekvloer: zandcement weegt een stuk meer, maar is wel geschikt voor vochtige ruimtes. Anhydriet is ook zwaarder dan magnesiet, maar is een stuk gemakkelijker aan te brengen doordat het een stuk vloeibaarder is. Hierdoor kunnen we met anhydriet in één keer een groot oppervlak van een dekvloer te voorzien. De anhydrietvloer is dan ook zeer gewild als vloer bij bedrijfsgebouwen, loodsen, garages, showrooms etc. Onze werkploeg kan tot 1.500 m2 anhydriet dekvloer per dag aanbrengen.

Anhydrietvloer – voordelen

Een anhydrietvloer is opgebouwd uit gips, speciaal geselecteerd zand en water. Deze samenstelling geeft de anhydrietvloer een grote buig- en treksterkte. De vloeilaag vult gemakkelijk alle oneffenheden, zorgt voor een naadloos resultaat en een zeer geringe krimp. Voor ruimten met een hoge vochtbelasting of waar een zeer hoge slijtvastheid wordt vereist is de anhydrietvloer minder geschikt. Daar adviseren wij de zandcement dekvloer.

magnesietvloer

De magnesietvloer

Schuimbeton

We gebruiken schuimbeton voor diverse doeleinden. Als isolatiemiddel tot vulling en versterking. Hieronder de belangrijkste:

 • Isolerende schuimbeton vloeren
  Bij nieuwbouw gebruiken we schuimbeton vaak als isolatiemiddel in plaats van polystyreen of Argex-korrels.
 • Vullen van kruipruimten
  Bij renovatie ter vervanging van verrotte of door zwam aangetaste houten vloeren. We vervangen hierbij eerst de gehele houten constructie. Daarna brengen we op de vloer en tegen de wanden plastic aan. Vervolgens brengen we schuimbeton met een gewicht van 600 kg/m³ aan. Dit dekken we af met een dekvloer van 50 à 60 mm.
 • Alternatief voor heien
  Wanneer u, vanwege de bodemgesteldheid, moet gaan heien is een alternatieve fundering van schuimbeton het onderzoeken waard. Hierbij geldt het evenwichtsprincipe: het gewicht van de totale constructie + het gewicht van de schuimbeton, is gelijk aan het gewicht van de te verwijderen grond.