Lichte ondervloer voor renovatie die ook isoleerd
Lichte ondervloer voor verdieping
Tegenwoordig hoef je bij een renovatie van een vloer of wand de oude vloer niet meer perse meer te verwijderen. Er zijn namelijk ook lichte ondervloeren verkrijgbaar die specifiek ontworpen werden om over een bestaande vloer aan te kunnen brengen. Het gebruik van dunne naar dikke vloer is zeer goed mogelijk zodat deze er dan ook weer waterpas in legt. Bij een renovatie scheelt je dat een hoop breekwerk en je bespaart ook nog eens op verbouwkosten. COMBINATIE VLOER VAN SCHUIIMBETON EN MAGNESIET
Schuimbeton weegt bijna net zo licht als eps tempex
Magnesiet weegt 3,5kg per vierkante
Bijna dus geen gewicht! de Lichte ondervloer voor renovatie (lichtse isolatievloer)
Schuimbeton van Isopact of een Magnesietvloer is een van de beste en lichste ondrvloeren die dunne laag naar een dikkelaag kan. Dit Schuimbeton onder Magnesiet van slechts 3 cm naar wek 50 cm !! Deze vloer kunnen worden voorzien van een met glasvezel versterkte onderkant waardoor ze zeer sterk zijn. De Magnesietvloer van Woodstock isoleerd ook heel goed en zeer licht van gewicht
Lichte vloer: geschikte ondervloeren
Deze vloer kan op iedere soort ondervloer worden aangebracht. Wel is het zo dat de ene soort ondervloer qua opbouw wat meer voorbereidend werk vereist dan de andere. We leggen je uit welke ondervloeren het meest geschikt zijn voor de lichtste vloeren en welke voorbereidingen er mee gepaard gaan.
Geschikte lichte ondervloer voor een renovatie vloer
Het de vloer er onder bij het leggen van een lichte vloer is dat de ondervloer niet vlak hoeft te zijn, de dikte van vloeren zijn variabel hij moet wel stabiel zijn De volgende ondervloeren zijn het meest geschikt voor het leggen van een lichte vloer:
Schuimbeton wordt steeds vaker gebruikt om woningen te voorzien van vloerisolatie of om vochtproblemen in de kruipruimte op te lossen. Uiteraard is dit niet zomaar een kwestie van BETON STORTEN in de kruipruimte. Hier komt heel wat werk aan te pas om het beoogde effect te bereiken. Ondanks dat veel mensen bekend zijn met beton, zijn nog maar weinig echt bekend met de voor- en nadelen van de schuimbetonvloer. Het blijft immers ook maar een vreemde term. Schuimbeton onder Magnesiet is simpel gezegd een mengsel van verschillende ingrediënten. Vaak bestaat deze uit cement en hout(dit kunnen verschillende soorten zijn), fijn zand, magnesiet ,water en schuimmiddel. Soms wordt er ook speciale vulmiddelen gebruikt in het mengsel. Deze bijzondere combinatie van ingrediënten geeft schuimbeton talloze voordelen. Maar laten we wel wezen: elk voordeel heeft zo zijn nadeel. We zullen in dit artikel dan ook enkele nadelen van schuimbeton behandelen. Twijfel je nog of je gewoon beton of schuimbeton wilt gebruiken? Bedenk dan wel dat schuimbeton iets heel anders is. Overleg eventueel met iemand die daar verstand van heeft wat voor jou de beste oplossing is voor jouw woning.
Voordelen van schuimbeton Lichte ondervloer
Schuimbeton is een zeer speciale vorm van beton. Toch kan je hiermee wel hetzelfde effect bereiken. Bijzonder toch? Bovendien kent schuimbeton enorm veel voordelen voor de gebruiker. Wij hebben de belangrijkste voordelen van schuimbeton voor jou op een rijtje gezet.
- Schuimbeton is zeer duurzaam doordat het ongevoelig is voor schimmel of rot. Waar er voorheen enkel gekeken wordt naar technische oplossingen speelt duurzaamheid nu een veel belangrijkere rol. We vinden het steeds belangrijker hoe wij de wereld achterlaten voor ons nageslacht. Doordat er aan schuimbeton speciale vulmiddelen worden toegevoegd is er minder belasting voor het milieu door het productieproces. Hierdoor wordt dit bouwmateriaal als zeer toepasbaar beschouwd voor duurzame verbouwingen.
- Schuimbeton heeft een zeer laag volumegewicht. Zeker als je dit vergelijkt met traditionele betonsoorten. Hierdoor is het een fijn materiaal om mee te werken.
- Schuimbeton is erg gemakkelijk te plaatsen. Tevens kan je alle hoeken gemakkelijk bereiken doordat het mengsel vloeibaar is. Wist je dat schuimbeton ook nog eens enorm snel te leggen is? Deze laag beton kan gemiddeld in een dag tijd geplaatst worden. Dat scheelt uiteindelijk een hoop overlast. Bedenk wel dat je ook nog te maken hebt met droogtijd! Dit kan oplopen tot 7 dagen.
- Schuimbeton is net zo sterk als gewoon beton. Hierdoor zijn het de perfecte kandidaten voor het vervangen van een slechte en rottende houten vloer.
- Wist je dat schuimbeton ongevoelig is voor schimmels en houtrot? Hierdoor heb je nooit meer problemen met je fundering en zullen ook de vochtproblemen in je woning gemakkelijk worden opgelost.

schuimbeton als fundering
- Goede cohesie
Nadelen van schuimbeton
Nu we alle voordelen van schuimbeton kennen is het ook tijd om wat aandacht te besteden aan de nadelen. Want net als bij elk ander bouwmateriaal zijn deze ook aanwezig bij schuimbeton. De belangrijkste hebben we voor jou alvast op een rijtje gezet:
- De ruimte waarin het schuimbeton wordt gelegd is voor 7 dagen niet bereikbaar. Dit kan hinder geven aan de huiseigenaar.
- Als de kruipruimte wordt gevuld met schuimbeton is deze verder niet meer toegankelijk. Uiteraard blijven de leidingen wel bereikbaar. Natuurlijk moet je je hierbij wel afvragen hoe vaak je de kruipruimte eigenlijk gebruikt. Dit is enkel een tochtige en vochtige ruimte onder de woning die je vaak liever kwijt dan rijk bent.
- Voordat het schuimbeton gebruikt kan worden is het nodig om eerst de ruimte ‘schuimbeton proof’ te maken. Dat betekent dat houten balken weggehaald moeten worden, het soms nodig is om zand af te graven en dat alle mogelijkheden waarop het schuimbeton kan weglopen moeten worden verhinderd. Dit kan extra geld en tijd kosten tijdens de renovatie.
Magnesiet Lichte ondervloer

Lichte ondervloer