Meteen naar de inhoud
Home » Oud huis kopen?

Oud huis kopen?

Een verbouwing oud huis is een uitdaging maar daardoor kun je wel echt een mooi oud huis realiseren. Met een vrijstaand jaren 30 huis dat echt oud is maar heel mooi kan maken.

Vraag goed advies en een begroting .

Bel voor meer info 0650262459 of mail naar  f.bleijenbergh@gmail.com

KLIK HIER VOOR GELUID ISOLATIE

KLIK HIER VOOR VLOER ISOLATIE

KLIK HIER VOOR VLOERVERWARMING

Dat ligt helemaal aan de staat waarin het verkeert. Als isolatie, bedrading, dak, fundering etc. allemaal goed zijn dan zie ik niet veel nadelen. Het is dus wel zaak om een bouwkundige naar te laten kijken naar kosten die binnen nu en 10 jr gaan komen. Een dak kan nu ok zijn maar over 5 jr vervangen moeten worden (dakpannen gaan ong. 50 jr mee). Heb zelf veel oude huisen verbouwd en moest flink aan de slag maar daarna waren er geen problemen. De charme van een oud huis in een mooie buurt met volwassen bomen is prachtig! Ik hoor juist van nieuw opgeleverde woningen om me heen allemaal ellende, lekkages in badkamer en keuken, scheuren in muren, scheve tegels overal. Alleen maar omdat er massa en snel gebouwd is door een projectontwikkelaars die snel rijk wil worden.

Vroeger waren de normen anders. Zo zijn huizen uit de jaren 60 enorm gehorig. Heeft iets te maken met spouwmuren en houten vloeren. Er was een wettelijke bepaling over dat die er niet mocht zijn bij tussenwoningen ofzo (ik weet even niet meer precies hoe het zat, kan het wel even navragen). Ga dus vooral ook even luisteren.

En vergeet ook dat behalve achterstallig/duurder onderhoud, meer kans op verborgen gebreken, ook de isolatienormen anders waren in vroegere tijden.

Hangt er een beetje van af hoe oud het is, maar het kan gehorig zijn. Dat is een nadeel.Dit kan ik allemaal uitleggen!

En de indeling past vaak niet bij wat wij in deze tijd willen, bijvoorbeeld een heel kleine badkamer terwijl de meeste mensen anno nu wel een wat ruimere badkamer willen. Dat is allemaal op te lossen met een verbouwing, maar dat kost natuurlijk geld. Of wat je ook vaak hebt is dat de leidingen zijn aangelegd nadat het huis is gebouwd, dus ze lopen óver de muur in plaats van er in. OOk dat is op te lossen, maar, kost geld en is weer gedoe.

Of er zijn te weinig electriciteitsgroepen, ook zoiets.

Wat onderhoud betreft: ik weet niet of je een beeld hebt van wat je kunt verwachten qua onderhoud? Ik wel en ook een bouwkundige keuring kan je helpen een inschatting te maken van wat er moet gebeuren, een goeie eigen makelaar weet het ook al aardig in te schatten.

Het valt best mee. Het hangt af van de staat waarin je het koopt. Heb zelf 2 x een huis gekocht, heb beide keren wel wat moeten investeren om er iets moois van te maken maar dat zag je ook in de koopprijs terug.

Wat is  ‘oud’. Dat kan namelijk betekenen dat je een monumentaal pand bewoont waar je alleen met vergunning mag verbouwen. Het kan ook betekenen dat in de woning materialen verwerkt zijn die je zou willen vervangen zoals loden leidingen en een asbesten dak. Tot slot kan het betekenen dat aspecten van de woning als isolatie, brandveiligheid en bijvoorbeeld de breedte van het trappenhuis minder van kwaliteit zijn.

Ook als je het heel goed isoleert, en je huis stikt van de kieren en er waait dus dan ook makkelijk vuil stof naar binnen heb ik een opllosing voor. In de woonkamer valt dat zeker wel mee, daar is de isolatie mestal beter, maar bijvoorbeeld toilet en zolder zijn een uitdaging.

 

ARMTE UIT DE KRUIPRUIMTE !

Oud huis kopen

Oud huis kopen?

En de sfeer van huis en buurt maakt het het absoluut waard.

Een goed bouwkundig onderzoek laten uitvoeren voordat je de woning koopt kan veel ellende voorkomen.

KIJK EEN OP  OUD PAND op facebook hier ben ik nu bezig

Oud huis kopen

Bel voor meer info 0650262459 of mail naar  f.bleijenbergh@gmail.com  UITVOERDER

Dan pas een Oud huis kopen

Oud huis kopen?

Oud huis kopen?