Meteen naar de inhoud
Home » Tempex eps gebruiken

Tempex eps gebruiken

Tempex eps gebruiken 2e hands isolatieplaten gebruiken

Isolatie piepschuim: verschillende varianten te gebruiken

Piepschuim is het veelzijdige isolatie materiaal wat in veel verschillende vormen en diktes, afhankelijk van uw gewenste toepassing verkrijgbaar zijn.Wilt u ook Duurzaam bouwen? Bel ons of stuur een bericht aan bart@tbo.nu

Tempex eps gebruiken

Tempex eps gebruiken

Heeft u isolatie nodig of advies bel 06-27379838 of stuur een bericht .We heb een heleboel 2e hands isolatie leggen wat u gratis opgehaald mag worden !! Er zijn dikke platen voor dakisolatie, of dunnere voor de vloer.

KRUIPRUIMTE OPVULLEN met schuimbeton

Tempex eps isolatie

Tempex eps isolatie

Piepschuimplaten zijn in vrijwel overal te koop. Het is ook mogelijk om meerdere dunne isolatieplaten tegen elkaar aan te brengen, zodat u zelf gemakkelijk de uiteindelijke dikte van uw isolerende laag bepaalt.

EPS is een veelzijdig isolatiemateriaal dat door zijn goede isolerende eigenschappen en aantrekkelijke kostprijs zeer veel toegepast wordt in allerlei bouw- en isolatieprojecten. EPS isolatieplaten zijn licht, makkelijk hanteerbaar en veilig in gebruik.

Tempex eps gebruiken bel 06-27379838

Tempex eps gebruiken bel 06-27379838

EPS staat voor ‘geëxpandeerd polystyreen’. Het wordt in de volksmond ook wel piepschuim of tempex genoemd. EPS isolatieplaten worden gemaakt van polystyreenkorrels die in een mal onder verhitting gaan uitzetten (expanderen) en aan elkaar kleven. Tijdens dit expansieproces worden er veel luchtbelletjes in de EPS parels gevormd, waardoor EPS een zeer grote hoeveelheid stilstaande lucht bevat. 98% van het volume van EPS platen bestaat uit lucht. Daarom is dit isolatiemateriaal erg licht en heeft het zeer goede isolerende eigenschappen. Stilstaande lucht is namelijk een goede isolator. Om een complete isolatieplaat EPS te maken is er slechts 2% grondstof nodig. Hierdoor kunnen de materiaalkosten tot een minimum worden beperkt en is EPS niet duur.

Vloerverwarming op tempex

Voordelen van piepschuim isolatie

Veel bedrijven die isolatie aanbrengen gebruiken daarbij piepschuim. Niet voor niets, want isoleren met piepschuim heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen:Tempex eps gebruiken

 • gemakkelijk aan te brengen
 • gemakkelijk te vervormen
 • vochtbestendig
 • lange levensduur
 • zeer hoge isolatiewaarde
 • lichtgewicht
 • volledig te recyclen

Door het lichte gewicht van piepschuim isolatie is het gemakkelijk te vervoeren en vervolgens gemakkelijk aan te brengen in de gewenste vorm of dikte. Door gebruik te maken van piepschuim isolatie neemt de energiebesparing en tegelijkertijd het comfort in uw woning merkbaar toe.

Toepassingen EPS isolatie

EPS is geschikt voor veel doeleinden. De EPS platen kunnen gebruikt worden voor isolatie van vloeren, muren en daken. EPS isolatieplaten zijn zowel leverbaar met als zonder tand en groef. Het voordeel van het tand- en groefsysteem is dat de isolatie beter naadloos afgewerkt kan worden, waardoor koudebruggen vermeden kunnen worden. De losse (korrels) zijn zeer goed geschikt om gebruikt te worden als isolator in spouwmuren.

Tempex eps gebruiken Voordelen van EPS isolatieplaten

• Goedkoop

• Ongevoelig voor vocht

• Makkelijk en veilig te hanteren en verwerken (licht materiaal, laat zich eenvoudig snijden of zagen)

• Hoge isolatiewaarde: 030 – 0.040 W/mK (EPS veroudert niet of nauwelijks en heeft een blijvende isolatiewaarde!)

• Rotvrij, schimmelvrij

• Drukvast, beloopbaar

Tempex eps gebruiken Tempex eps gebruiken 2e hands isolatieplaten gebruik Isolatie piepschuim 2 x verschillende varianten te gebruiken Piepschuim Duurzaam

Nadelen TEMPEX

• Hoewel er weinig grondstof nodig is om EPS isolatieparels te kunnen maken, is EPS niet direct de meest milieuvriendelijke oplossing. Het basismateriaal blijft immers kunststof. Om kunststof te kunnen fabriceren is er aardolie nodig en worden er allerlei chemische producten gebruikt. Daar staat wel tegenover dat EPS volledig recycleerbaar is en dat het geen irriterende stoffen bevat zoals minerale wol.

• Lastiger om tussen bouwdelen (bijvoorbeeld keperbalken) te bevestigen. Het materiaal laat zich niet samendrukken zoals minerale wol.

Isolatie piepschuim: verschillende varianten

Piepschuim is een veelzijdig  te koop in veel verschillende vormen en diktes, afhankelijk van uw gewenste toepassing. Er zijn dikke platen voor isolatie, of dunnere voor de vloer. Piepschuimplaten zijn in vrijwel iedere bouwmarkt te koop. Het is ook mogelijk om meerdere dunne isolatieplaten tegen elkaar aan te brengen, zodat u zelf gemakkelijk de uiteindelijke dikte van uw isolerende laag bepaalt.

EPS isolatieplaten prijs

EPS isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Voor platen van 10 centimeter dik kan je rekenen op een gemiddelde prijs van 10 euro per vierkante meter. Indien je eps isolatie laat plaatsen door een vakman, zal dit extra kosten met zich meebrengen.

Tempex eps gebruiken
Tempex eps gebruiken 2e hands isolatieplaten gbruiken
Isolatie piepschuim: verschillende varianten te gebruiken
Piepschuim is het veelzijdige isdolatie matriaal wat in veel verschillende vormen en diktes, afhankelijk van uw gewenste toepassing verkrijgbaar zijn.
Heeft u nodig of advies bel 06-27379838 of stuur een bericht .Ik heb een helleboel 2e hands leggen wat u gratis mag gebruiken !! Er zijn dikke platen voor dakisolatie, of dunnere voor de vloer.

Voordelen van piepschuim isolatie

Veel bedrijven die isolatie aanbrengen gebruiken daarbij piepschuim. Niet voor niets, want isoleren met piepschuim heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen:

 • gemakkelijk aan te brengen
 • gemakkelijk te vervormen
 • vochtbestendig
 • lange levensduur
 • zeer hoge isolatiewaarde
 • lichtgewicht
 • volledig te recyclen

Door het lichte gewicht van piepschuim isolatie is het gemakkelijk te vervoeren en vervolgens gemakkelijk aan te brengen in de gewenste vorm of dikte. Door gebruik te maken van piepschuim isolatie neemt de energiebesparing en tegelijkertijd het comfort in uw woning merkbaar toe.

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van jouw buurt.

Piepschuim wordt veel toegepast om woningen, schuren en tuinhuisjes te isoleren Het is zeer veelzijdig en gemakkelijk te bewerken. Piepschuim isoleert uitstekend en wordt in verschillende vormen gebruikt: als korrels voor het vullen van een (spouw)muur of kruipruimte, maar ook als platen om het dak of de vloer te isoleren. Een kubieke meter piepschuim bestaat uit ongeveer tien miljoen kleine bolletjes. Elk bolletje bestaat voor 98 procent uit lucht en voor 2 procent uit polystyreen. Daarom is piepschuim zo licht, terwijl het toch een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Dat betekent dat u bij de toepassing van piepschuim een minder dikke laag nodig heeft dan andere isolatiematerialen, zoals het bekende en veel toegepaste glaswol. Een afkorting voor piepschuim is EPS, wat staat voor de Engelse woorden expanded polystyrene. Als u ergens de benaming EPS-platen of EPS-korrels ziet, dan weet u dat het gaat om piepschuim.Duurzaam tempex eps