Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Vloerverwarming CV ketel of elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming CV ketel of elektrische vloerverwarming

vloerverwarming

Wat is het veschil in vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming kunnen we al maar hoe zit het met elektrische vloerverwarming ? Is dit systeem goed  of minder goed dan andere vloerverwarmingssystemen met slangen? Om het makkelijker te maken, zetten we de voor- én nadelen van elektrische vloerverwarming op rij. En zo is de keuze snel gemaakt!

De kosten van droogbouw vloerverwarming kunnen beginnen bij €35,- per m2 voor kleine projecten meerdere ruimtes en voor grotere projecten zijn de kosten aanzienlijk lager. Zo zijn de kosten dus afhankelijk van verschillende factoren. Hier kan meer weten.

 

Voordelen van elektrische vloerverwarming

De meeste vloerverwarming maken gebruik van de  cv-installatie, maar je kunt ook kiezen voor elektrische vloerverwarming die zelf – op basis van stroom – warmte genereert. Enkele voordelen van deze oplossing:

  • Elektrische vloerverwarming is erg makkelijk te plaatsen. Er komen geen waterleidingen aan te passen en je moet het systeem uiteraard niet aansluiten op de centrale verwarming. Een aansluiting of het elektriciteitsnetwerk volstaat.
  • De verwarmingselementen zitten in een dun matje verwerkt, waardoor je maar een dunne overvloer nodig hebt.
  • De aankoop en installatie is goedkoper, wat elektrische vloerverwarming toegankelijker maakt voor starters met een beperkt budget.
  • Ten slotte kan elektrische vloerverwarming pronken met een korte reactietijd. Je hoeft dus minder lang te wachten op de warmteafgifte.

Nadelen van elektrische vloerverwarming zonder zonne panellen

Wat onder bepaalde omstandigheden voordelen zijn, zijn in andere situaties nadelen:

  • Zo betekenen de korte reactietijd en de dunnere vloer dat er ook minder bufferwerking is. Je vloer geeft de warmte dus minder geleidelijk en gelijkmatig vrij, wat minder aangenaam is.
  • Het is een bekend nadeel van elektrische verwarming: het hoge energieverbruik. Door het hoge verbruik en de hoge prijs van elektriciteit (inclusief die vervelende taksen …) betaal je makkelijk twee tot drie keer zo veel per jaar!
  • Bovendien krijg je hierdoor een grotere ecologische voetafdruk. Wist je dat vloerverwarming die is aangesloten op een nieuwe condensatieketel en/of een warmtepomp veel zuiniger is en dus heel wat minder CO2 uitstoot heeft.

COMBINATIEVLOER MET VLOERVERWARMING SCHUIMBETON