Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Vloerverwarming op de houtenvloer

Vloerverwarming op de houtenvloer

Vloerverwarming plaatsen onder of op een houtenvloer

Veel mensen weten niet of er aan of dat het kan: een vloerverwarming plaatsen onder of op een houtenvloer. Maar dit kan zeker wel. Een houtenvloer kan op vloerverwarming worden geplaatst en een vloerverwarming kan ook op een houten balklaag met vloerverwarming. Hierbij wordt er vaak gedacht aan pvc of multiplanken . Wanneer je de keuze wilt maken voor een vloerverwarming in compinatie met een houtenvloer dan is dit een ideale combinatie. De reden dat veel mensen twijfelen is, omdat hout een natuurproduct is en van nature reageert hout met vocht- en temperatuurverschillen niet samen. Dit wil zeggen dat het dan kan uitzetten en krimpen . Dit is ook een van de redenen dat mensen kiezen voor de verwarming met radiatoren of infra rood. Dan kun je de kamer in korte tijd warm krijgen. Maar je hebt dan wel een flinke schommeling in je temperatuur, het kan dan snel warm zijn. Maar als je vloerverwarming hebt dan kun je constant stoken. Er kunnen dan wel wat verschillen zitten in de temperatuur, maar dit is dan altijd maar een paar graden. De vloerverwarming geeft de warmte namelijk langzaam af. Een houten vloer is lekker om op te lopen en zeker wanneer hier eenmaal verwarming onder ligt, dan kun je op sokken of blote voeten door de woning lopen en dat is heerlijk comfortabel.GOED ADVIES OVER VLOERVERWARMING
DE KOSTEN VAN VLOERVERWARMING

Van een ketel naar warmtepomp of toch nog niet?

Een warmtepomp kost veel langer om terug te verdienen dan andere investeringen. Het is daarom verstandig een warmtepomp te kopen als je huidige CV ketel stuk is van z’n levensduur is. De gemiddelde levensduur van een CV-ketel is rond de 11 jaar. Daarna kan je de CV het beste vervangen andere warmte bron. Door alle recente ontwikkelingen zijn oude modellen niet meer energiezuinig: je verbrandt dus meer gas dan nodig. Daarnaast kan er slijtage ontstaan, die slecht is voor je gezondheid. Als je CV ketel ouder is dan de 12 jaar adviseren wij een warmtepomp aan te schaffen. Let op, dat heeft alleen zin als je ook kiest voor goede warmte isolatie. Dit laatste is een absolute eerste stap.

Zonneboiler en vloerverwarming

Mogelijk bent u wel eens in een pand geweest met vloerverwarming, of heeft  u nu al vloerverwarming. Vloerverwarming is een hele lekkere comfortabele manier om uw huis te verwarmen, maar dat niet alleen. Vloerverwarming kan ook een hele goed en duurzaam manier zijn om uw huis te verwarmen en dit kan leiden tot hoge kostenbesparingen. Het is goed dat u nagaat wat er allemaal mogelijk is met een zonneboiler en met vloerverwarming. Steeds meer mensen maken de keuze voor een combinatie, gaat u dat ook doen? Leest u de mogelijkheden maar eens door en dan ontdekt u vanzelf hoe u uw woning het beste kunt verwarmen bron.

vloerverwarming

vloerverwarming

De temperatuur van het water die nodig is bij de  vloer verwarming ligt veel lager dan bijvoorbeeld bij radiator verwarming. Dit komt omdat de ruimte over een veel grote oppervlak verwarmt wordt. Doordat de temperatuur van het water bij vloer verwarming lager ligt, is deze veel makkelijker aan te sluiten op een zogenaamde zonne boiler. Een zonne boiler is een installatie die de warmte van de zon opvangt en hiermee het water wat nodig is voor de verwarming van uw gebouw (voor) verwarmt.

Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming is een efficiënte en comfortabele manier om uw woning te verwarmen. Het maakt gebruik van elektrische vloerverwarmingsmatten die onder de vloerplanken zijn geïnstalleerd en die zorgen voor een zachte en gelijkmatige warmte in de hele ruimte. Dit type verwarmingssysteem wordt steeds populairder vanwege het lage energieverbruik, het installatie- en onderhoudsgemak en de mogelijkheid om te worden gebruikt in zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Met droogbouw vloerverwarming bespaart u geld op uw energierekening terwijl u geniet van een warme en comfortabele woonomgeving.