Meteen naar de inhoud
Home » Wat is een anhydrietvloer?

Wat is een anhydrietvloer?

Anhydriet

Een anhydrietdekvloer is een dekvloer van ongeveer 40-50mm dik, en bestaat uit gips, water en zand. Het is een zogenaamde vloeivloer. Een groot voordeel van anhydriet: het maakt zichzelf waterpas. Achteraf dus geen gedoe om ervoor te zorgen dat de vloer recht ligt. Doordat het creëren van een anhydrietvloer een stuk minder werk kost dan het storten van bijvoorbeeld een dekcementvloer, is het ook een stuk goedkoper. Een mixwagen vervoert de anhydrietmortel, de basis van de vloer, kant en klaar naar de plaats van bestemming gebracht. Hier staat de pomp klaar om het mengsel te verwerken.

In tegenstelling tot een woonbetonvloer is een anhydrietvloer geen eindvloer maar een ondervloer voor een andere vloerbedekking. Zodra het anhydriet droog is vormt het een vlakke harde vloer die goed geschikt is als ondergrond voor vloerbedekking, zoals bijvoorbeeld parket of laminaat.

Advies? Neem contact op!

Het is soms lastig kiezen tussen anhydriet en bijvoorbeeld zandcement. De ene aannemer zegt dit, de ander dat. Wilt u het beste advies over wat voor soort vloer u moet laten storten, neem dan contact op met WOODSTOCK

Anhydriet

Een anhydrietvloer die nog moet uitharden

Vloerverwarming

Door de vloeibaarheid van anhydriet, kunnen water- en elektriciteitsleidingen netjes weggewerkt worden zonder holle ruimtes achter te laten. Door deze eigenschap zijn ze uitstekend te combineren met vloerverwarming. De storter giet de anhydriet op de vloerverwarming, die op zijn beurt zwevend op een isolatielaag ligt.

Als u meer informatie over de mogelijkheden van vloerverwarming wilt, kijk dan hier. U kunt ook gewoon bellen met 06-54271133 of mailen naar woonopbeton@gmail.com.

Afwerking

Het is belangrijk om anhydrietvloeren vlak en strak aan te brengen en ze minstens 28 dagen te laten drogen en uitharden. Het vochtpercentage in de ondergrond mag maximaal 0,5% bedragen. De anhydriet ondergrond laat bij droging een fijn kalkhuidje achter aan de top. Deze dient geschuurd te worden om het bovenste huidje goed weg te krijgen. Ook moet anhydriet eventueel extra geïmpregneerd worden om de toplaag te versterken.

Woodstock vloeren verkoopt vloeren

Houtenvloer renovatie met schuimbeton

Houtenvloer renovatie: wij regelen het voor u.

Heeft u een houten vloer die er niet meer helemaal top uitziet? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij schuren en bewerken uw houten vloer zodat hij er weer als nieuw uitziet. Op die manier is het niet nodig om een hele nieuwe vloer aan te schaffen. Is de balklaag onder uw houten vloer ook aan vervanging toe? Regelen we ook voor u!

Eerst demonteren we netjes uw houten vloer, en verwijderen we de verrotte balklaag onder uw vloer. Vervolgens vullen we de ruimte onder uw vloer op met schuimbeton. Dit zorgt ervoor dat uw woning een stuk beter beschermd is tegen vocht en schimmel. Wilt u vloerverwarming, dan installeren we die ook. Hierna brengen we een gietvloer aan van anhydriet, een gipsgebonden vloer die goed warmte geleidt. Ten slotte plaatsen we uw oude houten vloer op de anhydrietvloer en schuren en bewerken we die totdat hij er weer als nieuw uitziet.

Wilt u meer informatie over het renoveren van een houten vloer? Mail ons op woonopbeton@gmail.com, of bezoek onze showroom in Obdam. Het bezoekersadres is Butter 6/Meiland 17.