Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Wat is polyurethaan

Wat is polyurethaan

Polyurethaan afgekort PU, is een van de vele polymeren. Het is een plasticmateriaal dat in verschillende vormen kan worden gemaakt. Harde, zachte of flexibele materialen kunnen allemaal met polyurethaan worden gemaakt. Hierdoor heeft het een breed aantal toepassingen. Het word in de bouw vaak gebruikt als isolatiemiddel in de vorm van polyurethaan schuim, ook wel PUR schuim genoemd.

Gebruik 2 hands isolatie zoals bijvoorbeeld tempex voor een geïsoleerde basis vloer.
Duurzaam is een anhydrietvloer (gipsgebonden) en een magnesietvloer (op basis van houtvezels)

Toepassingen

KIJK OP TEMPEX

Is PUR/PIR is ongezond en slecht voor het milieu

Een coating van polyurethaan (PU Coating) wordt steeds vaker gebruikt bij het maken van vloeren. Deze vloer is populair in kantoren en woningen. Het is een strakke gietvloer waar u weinig onderhoud aan heeft. De vloer wordt vaak schoongemaakt met een zeepvrij reinigingsmiddel. Vraag daarom direct een offerte aan via ons contact formulier pu vloer. Bij PU vloeren moet u er rekening mee houden dat het even duurt voordat de vloer gebruiksklaar is. Gietvloeren bestaan meestal uit drie of vier lagen, en omdat elke laag één dag moet drogen duurt het even voordat de hele vloer erin ligt.

Enkele voorwerpen waarin polyurethaan wordt gebruikt:
meubelbekleding
matrassen
auto-onderdelen
beschermingslagen
kleefmiddelen
wieltjes en banden
panelen uit houtcomposiet
schoenzolen
sportkledij

Alternatief voor purschuim

Zelf gebruiken wij schuimbeton als alternatief. Dit materiaal is niet duur omdat de materialen die wij nodig hebben voor de productie erg goedkoop zijn. (o.a zand en water) Verder hebben wij alleen nog cementmortel en schuimmiddel nodig. Daarom blijven onze prijzen laag. Schuimbeton is ook duurzaam en wordt daarom als zeer aantrekkelijk gezien in de diverse soorten bouwkundige toepassingen. Schuimbeton voldoet aan veel eisen volgens milieu- en gezondheidsvoorschriften van de toekomst. Ook is schuimbeton volledig recyclebaar. Daarom adviseren wij om voor schuimbeton te kiezen.

Schuimbeton is relatief goedkoop. U moet er wel rekening mee houden dat die prijs iets kan variëren. Dit omdat de uiteindelijke prijs afhankelijk is van onder meer de bereikbaarheid van de stortplek en de afmetingen van de ruimte. Wilt u een precieze prijs van ons? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

polyurethaan

polyurethaan

gebruik isolatie 2x

Naden zijn het zwakke punt

 

Isolatieplaten zijn dan wel voorzien van een tand- en groefverbinding, toch blijven de naden het zwakke punt. Een geschrankte plaatsing vangt die zwakke plek op. De naden van de buitenste laag en de hoeken aftapen, biedt nog een extra zekerheid.

 

“Goedkope tape? Bespaar je de moeite”

 

“Als je tenminste de juiste tape gebruikt”, merkt Verbeke meteen op. “Op werven zie ik vaak de allergoedkoopste aluminiumtapes opduiken. Maar die hebben niet de juiste eigenschappen voor muurisolatie. Ze reageren bijvoorbeeld slecht op temperatuurschommelingen en vocht. Het resultaat: ze scheuren of komen los. Als je een foute tape gebruikt, kan je je de moeite evengoed besparen.”

Duurder want…

 

Maar geen voordelen zonder nadelen. Deze manier van werken betekent meer werkuren. Want meer platen plaatsen, brengt extra werk mee voor je aannemer. En dat resulteert in een hogere factuur.

… hogere materiaalkosten…

 

Ook de materiaalkosten liggen hoger. Want de prijs van een plaat van zeven centimeter is niet simpelweg de helft van één van veertien. De prijs neemt naargelang de dikte verhoudingsgewijs beetje bij beetje af. De logica hierachter? Een van de prijsbepalers is de bekleding aan weerszijden van de plaat.

 

PU gietvloer 5 kg € 69.–

Zeer flexibel en zeer strak!
Toepasbaar in drukke huishoudens, licht bedrijfsmatig.
Perfect op houten en op steenachtige ondergrond.
Vloeistofdicht, juist ook voor badkamers.
2 componenten kwaliteit.
Doorgaans snel en uit voorraad leverbaar!
Op kale vloer eerst de Epoxy impregneer aanbrengen.

1 KG €  25.90   0.4 m² bij 1.5 mm laagdikte
5 KG €  69.–    2    m² bij 1.5 mm laagdikte
10 KG € 119.–    4    m² bij 1.5 mm laagdikte
25 KG € 235.50 10    m² bij 1.5 mm laagdikte

Wat is polyurethaan

Polyurethaan afgekort PU, is een van de vele polymeren. Het is een plasticmateriaal dat in verschillende vormen kan worden gemaakt. Harde, zachte of flexibele materiaal kunnen allemaal met polyurethaan worden gemaakt. Hierdoor heeft het een breed aantal toepassingen. Het word in de bouw vaak gebruikt als isolatiemiddel in de vorm van polyurethaanschuim.