Meteen naar de inhoud
Home » Blog » WAT KOST SCHUIMBETON

WAT KOST SCHUIMBETON

Schuimbeton is een veelzijdig bouwmateriaal, maar wat kost schuimbeton eigenlijk? We zetten hieronder een aantal zaken voor je op een rijtje.

Schuimbeton is een lichtgewicht isolatiemateriaal. Het is een mengsel van cement (het bindmiddel), zand, water (voor de verdunning) en schuimmiddel. Dit laatste zorgt ervoor dat er allemaal poriën in het beton ontstaan. Bij het uitharden van het mengsel ontstaan kleine belletjes, zodat de zogenaamde schuimstructuur ontstaat. Een vloer van schuimbeton heeft verschillende voordelen.

Heb je interesse in het laten storten van een schuimbetonvloer, of wil je een offerte aanvragen? Stuur ons een mailtje via woonopbeton@gmail.com of bel met 06-54271133.

Voor meer informatie kun je ook terecht op www.schuimbetonvloer.nl.

Wat kost schuimbeton?

De prijzen schuim van beton zijn vanwege de duurzaamheid, snelle werking, en de isolerende werking (zeker op de lange termijn) erg voordelig.

De precieze prijzen van schuimbeton zijn van een aantal factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld van de grootte van de vloer, de omstandigheden op de stortlocatie en het soortelijk gewicht van de schuimbetonvloer.

Schuimbetonvloer

De schuimbetonvloer gaat verder waar Schuimbeton ophoudt. Met onze in eigen beheer ontwikkelde betonmenginstallaties kunnen wij het mengproces controleren. Hierdoor zijn we in staat om een stabiel mengsel te creëren dat bijvoorbeeld een hogere isolatiewaarde bereikt dan een ‘normale’ schuimbetonvloer.

Doordat het een isolerende werking heeft, wordt schuimbeton ook vaak als uitvullingslaag gebruikt, bijvoorbeeld om leidingen te beschermen. Daarnaast dient het ook wel als onderlaag voor vloerverwarming en het vullen van kruipruimtes. Ten slotte wordt het vaak als ondervloer gebruikt; bovenop het schuimbeton storten of leggen we vervolgens de daadwerkelijke woonbetonvloer.

wat kost schuimbeton

Een vloer van schuimbeton

Toepassingen schuimbetonvloer

  • Werkvloeren
  • Isolatie kruipruimten
  • Isolatie vries- en koelhallen
  • Vulling holle ruimten in kolommen/muren
  • Snel hardend voor o.a. putten, tanks, kelders en loze ruimten
  • Stabilisatie van walbeschouwing, dammen, zwembaden en dergelijke

De voordelen

  • Schuimbeton is heel erg licht, maar isoleert toch erg goed;
  • Rot en schimmels krijgen weinig vat op schuimbeton. De levensduur van een schuimbetonnen vloer is dan ook aanmerkelijk langer dan vergelijkbare vloeren;
  • Schuimbeton is duurzaam en volledig recyclebaar;
  • Het is is ook vaak goedkoper dan ‘gewoon’ beton;
  • Schuimbeton is erg vloeibaar. Hierdoor bereikt het gemakkelijk alle hoeken en gaten, en weet je zeker dat de volledige ruimte gevuld wordt. Zelf-nivellerend, noemen we dat.

De kruipruimte

Ook het isoleren van je kruipruimte kan heel goed met behulp van schuimbeton. Het voorkomt namelijk dat je last krijgt van vochtoverlast, het zorgt ervoor dat je energierekening een stuk lager is, en het verhoogt uw woonplezier.

Zowel vocht en tocht kan erg vervelend zijn. Koude voeten, schimmel en waterschade zijn enkele van de vervelende effecten van teveel vocht in de vloer. En teveel tocht verhoogt de kans op ziekte en is ook gewoon een erg vervelend gevoel. Door de kruipruimte met schuimbeton te isoleren heb je hier geen last van. Het vocht blijft onder uw woning en u heeft nergens last van.

Ten slotte bespaart het isoleren van de kruipruimte met schuimbeton ook veel energie. Uw woning blijft beter warm, en u hoeft dus minder snel de verwarming weer aan te zetten. Dit bespaart ontzettend veel geld.

Meer informatie

Heb je interesse in het laten storten van een schuimbetonvloer, of wil je een offerte aanvragen? Stuur ons een mailtje of bel met 06-54271133. Voor meer informatie kun je ook terecht op www.schuimbetonvloer.nl. Als je schuimbeton door een professional wilt laten plaatsen, kijk dan eens op Pak een Vakman.